Spring naar content

‘Foer’ [werkwoord] komt van foerageren ofwel wildplukken. Het respect voor ieder ingrediënt vertaalt zich in creativiteit en speelsheid in onze keuken. Onze processen starten met hele en pure ingrediënten, we gebruiken fermentatie, drogen, roken en verschillende methodes van inmaken om verrassende smaken te creëren in ons menu.

We bieden twee menu’s aan: ‘Flora’ en ‘Fauna’ – beide menu’s richten zich op plantaardige ingrediënten, maar waar ‘flora’ volledig vegetarisch is, bevat ‘Fauna’ een selectie van duurzaam verkregen vis en vlees.

Bij binnenkomst heb je zicht op de open keuken, waar vakmanschap in elk detail zichtbaar is. Ons team verwelkomt je en zorgt voor een warme en ontspannen ervaring.

Je vindt ons in het iconische koffiehuis van Amsterdam Oost, gebouwd in 1902. Reserveer een tafeltje in het restaurant of dineer aan de bar voor een kijkje in de keuken.

Ontmoet Steven

Restaurant Foer is voor Steven een kans geweest om culinaire ervaring en persoonlijke waarden samen te brengen in een identiteit als chef en ondernemer. Dit komt terug in de menu’s van Foer, met foerageren als hoeksteen. Duurzaamheid is alleen te bereiken door deze waarden te delen, daarom voeren we dezelfde visie door de hele operatie; met leveranciers en in het team. Dit stimuleert creativiteit en leren van individu en team. We hopen daarmee te inspireren en een onvergetelijke ervaring te verzorgen.